קבורה עם קעקוע ובארון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/05/15 23:10 ב בסיון התשעה

שאלה

שלום וברכה,

יש לי שתי שאלות בנושא קבורה-

1) האם אפשר לקבור אדם עם קעקוע? ואם לא, למה לא וכיצד מורידים לו את זה?

2) מה עיניין קבורה בלא ארון (חוץ מחיילים שמחזירים מהקרב..)? למה לא קוברים אדם בתוך ארון? אם חושבים על זה- יש יותר כבוד לאדם שקוברים אותו בארון ולא סתם כך באדמה..

תודה

תשובה

שלום

א. קוברים אותו כך. כמובן אם לא עשה תשובה על כך, הקעקוע נעשה לו קטיגור בבי"ד של מעלה.

ב. בא"י קוברים ללא ארון, שאדמתה קדושה והגוף מתאחד עימה. בחוץ לארץ האדמה בטומאת ארץ העמים, ומרחיקים הגוף ממנה. גם שם, עושים חור כך שתהיה השקה בין הגופה לארץ. ושים שם מעט עפר א"י על המת.

כל טוב