שירת נשים - למה ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/05/15 23:05 ב בסיון התשעה

שאלה

שלום וברכה,

ראשית- ישר כוח על עבודת הקודש שאתם עושים.

שנית- רציתי לשאול מה עיניין שירת נשים? מהן הסיבות בגללן אסור לגברים לשמוע נשים שרות? וגם- מדוע אין בעיה שנשים ישמעו גברים שרים?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ואלה ראשי הפרקים לתשובה לשאלתך המחייבת תשובה ארוכה:
א. שיר השירים מלמד כי קולה של אהובה – חשוב מאוד לאהובתו, בדיוק כמו המראה שלה: "השמיעיני את קולך...כי קולך ערב ומראך נאווה".
ב. על כן קבעו חכמים כי גם הנאה מקולה של אישה – כלול באיסור ההנאה מנשים.
ג. מטבע הדברים, מדובר על קול שנועד להנאה: שירה וכדו'. יש עוד תנאים הלכתיים שצריך לברר.
ד. לפיכך, נאלצים הגברים לוותר על היופי שבשירת נשים.
ה. בעיה דומה אינה קיימת בכיוון ההפוך, בשל ההערכה של חכמים שאין קולו של גבר מחולל את מה שקולה של אישה מחולל.
האם הדברים ברורים, על אף קיצורם ?

כל טוב