שמירת השבת בבית הוריי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/05/15 13:20 א בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

התחלתי לשמור שבת לפני 3 שנים שבועיים לפני פסח.

המשפחה שלי משפחה שנוהגת לנסוע ביום השבת אך אינה מדליקה אש בשבת .

אבא שלי מקבל את הדרך שבחרתי אך את אמא שלי זה מעציב וגורם לה עוול קשה לצאת מידי שבת ולהשאיר אותי לבד בין 4 קירות והייתה רוצה שכמו פעם אני אטייל איתה ואהנה איתה .

בנוסף אני רוצה להדגיש שסביבתי היא רובה חילונית וגם אני לומד בבית ספר חילוני מה שמקשה עליי בדרך שלי.

ברצוני להעלות בפנייך את התלבטותי שזה בעצם שאלות בפנייך:

האם להפסיק לשמור את השבת ובכך לשמח את אמא שלי ולא לגרום לה עצב ועוול. או להמשיך בשמירת השבת למרות שזה גורם לסכסוכים מריבות במשפחה ומה עליי לעשות ?

תשובה

שלום וברכה
וברוך הבא,

אנחנו מוצאים את עצמנו פעמים רבות בחיים נדרשים לנווט בין שני דברים טובים – בין קשר טוב בינך ובין אמא שלך, ובין קשר טוב בינך ובין הקב"ה וההלכה.
מה עושים ? בדרך כלל, כדאי לא לבחור רק באחד מהצדדים, אלא לנסות ללכת בשניהם, ועל ידי כך לעשות טוב כפול.
לכן, כדאי מאוד לחפש דרך לעשות הרבה דברים טובים ומשמחים עם אמא שלך בימות החול, וכך היא תראה כי אתה גם אוהב אותה, גם אוהב את החיים, גם מחפש את הדרכים להיות קשור במשפחה, וגם איש שהאמונה לא הופכת אותו לעצוב ומדוכא; ומצד שני, למצוא בשבת דברים שיגרמו לך שמחה, ואולי כדאי לפגוש חברים דתיים ביום בשבת, כמו ללכת לתנועת נוער (בני עקיבא) או משהו כזה, ואז גם תשמור את ההלכה כראוי, וגם לא תהיה סגור בתוך הבית.
נראה לי שזה קו מחשבה יותר טוב ויותר נכון.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב