גזל וגניבה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/05/15 12:47 א בסיון התשעה

שאלה

שלום רב

ברצוני לציין שאני נמצא בתהליכי התחזקות אך עגומה נפשי ואיני מוצא מנוח לדברים שעשיתי בעבר

בשנות העשרה לחיי בין במתכוון ובין אם לא גזלתי וגנבתי ברוב תפשותי.

לקחתי ללא רשות מאנשים שונים ואף גזלתי ואין לי בכלל קשר לאותם אלו

פילחתי מקופות הצדקה בשביל שיהיה לי להנאתי הבזויה בדיעבד.

אני מתבייש מאוד

איך אני מכפר על כל אלה מבלי שידונו אותי לחובה בשמיים?

חשוב להדגיש לעולם לא הייתי בבתי כלא ולעולם לא הייתי מטייל במסדרונות המשטרה.

אך עם זאת מבקש אני תשובה חדה וברורה.

תודה

תשובה

שלום וברכה

תשובה וחדה ברורה היא ההדרכה ההלכתית במצב כזה.
ההלכה אומרת ראשית, שעליך להיות שמח שאתה בתהליכי התחזקות ומחפש דרכי תיקון, ולא להיות מטולטל בייאוש ובפחדים.
והדבר השני: ההלכה אומרת כי גזל ואינו יודע ממי גזל - יעשה בכסף צרכי ציבור, לאמור: את הסכום שאתה חושב שלקחת מאחרים הקדש לעשות משהו לטובת הציבור, ועל ידי כך תקיים את דרכה של ההלכה, ותוכל להיות פתוח לדרכי התקדמות ושמחה.

כל טוב ויישר כוח