להיתמודד עם אובדן - סיאנס

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/05/15 20:57 כט באייר התשעה

שאלה

שלום קוראים לי שירה{שם בדוי}

אני מיתנצלת על השגיות כתיב שלי אני סובלת מלקויות למידה.

אך עושים סיאנסים לפי ההלכה?

ולמה זה לא מקובל לעשות סיאנסים?

האם זה באמת עובד?

תודה מראש.

תשובה

שלום שירה

התורה אוסרת כל קשר עם מתים.
יש מחלוקת בין הראשונים מהי הסיבה לכך.
חלק אומרים (אבן עזרא לדוגמה) כי האיסור הוא כי הדברים הם הבל, והם כולם שקרים.
חלק אומרים (רמב"ן) כי האיסור נובע מסיבות של אמונה, לאמור: יכול להיות שאפשר לקבל מידע מהמתים, אולם הדבר אסור, כי התורה רוצה שנחיה אך ורק במסגרת החיים.
בין אלה ובין אלה סוברים שהדבר אסור, ושאת ההחלטות שלנו אנחנו צריכים לקבל בכלים הפשוטים שאנו חיים בעזרתם.

מהכותרת שנתת לשאלה אני מבין כי את מחפשת דרכים להתמודד עם אבדן. אולי צעד אחד ראשון ניתן להציע - להתמודד דרך הפניית המבט שלך אל החיים העכשוויים, וחיפוש הדברים לעשות אותן יותר טובות. זה נראה הרבה יותר מכוון לדרכה של היהדות.

כל טוב והרבה שמחה