שאלה אמונית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/05/15 20:12 כט באייר התשעה

שאלה

שלום,קוראים לי זוהר,אני בת 17 וכמה חודשים ,

ויש נושא שממש ממש מפריע לי .

אני מרגישה מבולבלת , אני לא יודעת למי לפנות שיעזור לי ,

אני חושבת ורוצה להאמין שיש אלוקים,ויש מישהו מכוון,אני דתיה לאומית , ואני לומדץ גם בבית ספר דתי,אבל אני מרגישה שיש לי שאלות,וספקות באמונה,אני מרגישה שהאמונה שלי מתערערת, לדעתי זה בגלל קשיים שאני עוברת ,ואז מתעוררת שאלה אמונית,איך מוכיחים שיש אלוקים? אני רוצה להאמין בה' מתוך שמחה, להרגיש בת שלו,לאהוב אותו הכי שיש,להאמין בו באמת מתוך שמחה ואהבה.אבל הקשיים מפריעים לי . בבקשה כבוד הרב,אני מרגישה לבד לפעמים בגלל זה .אני רוצה לדעת שאבא שבורא עולם שומר עלי מלמעלה ומאמין בי ואוהב אותי.

תודה כבוד הרב.

תשובה

שלום זהר,

המקום בו את נמצאת כעת הוא מקום משברי.
"משבר" בעברית הוא מילה המתארת שבר וערעור, אך זה גם שמה של כסא היולדת "היושבת על המשבר".
לאמור: האמונה שהחזיקה אותך עד היום – מתערערת. את בוגרת יותר. עמוקה יותר. רצינית יותר. אי אפשר לדבוק במשהו שהחזיק מעמד כשהיית צעירה יותר. מאידך גיסא, אפשר שנולד בך עכשיו משהו חדש. הצורך להתקשר באלוקים ברמה אחרת ובמקום אחר לגמרי.
אני יכול להציע לך רק הזמנה למסע ארוך, ורק אם את מוכנה להתאמץ וללכת בו.
אם כן, אשמח אם תקראי את זה:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=44617
ונמשיך הלאה אם תרצי

כל טוב ובהצלחה