חימום משבת ליום טוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/05/15 14:50 כט באייר התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום

מכיוון שאנחנו בשעון קיץ והשבת יוצאת מאד מאוחר, האם מותר להתחיל לחמם את האוכל לערב שבועות לפני צאת שבת? או לכל הפחות להוציא מהמקרר כדי 'שייקח פחות זמן להתחמם?

אחרת הסעודה עלולה להיות ממש מאוחרת או שהמאכלים לא יהיו חמים.

האם יש הבדל אם מדובר במבוגרים בלבד או אם יש פעוט שרוצים שיוכל גם לשבת בסעודה ולא יכול בשעה מאד מאוחרת?

תודה וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין שום אפשרות להכין משבת לחג (אסור אפילו לישון בשבת באמירה שזו הכנה ללימוד בליל שבועות...): לא להוציא מהמקרר ולא להניח על הפלטה.
אפשר להוציא מאכלים לסעודה שלישית, לאכול מהם ולהשאיר אותם בחוץ לסעודת שבועות.
אפשר להכין תפריט של אוכל קר (חלבי...) כך שהסעודה לא תתאחר.
אוכל שמתחמם על פלטה של שבת אפשר להגיש בשעה יותר מאוחרת.
עם זאת בחג מותר לבשל כך שאפשר להפעיל כירת חשמל (חזקה מפלטה) בעזרת שעון שבת שמכוון מראש או להדליק את הגז (אי אפשר לכבות) כך החימום יהיה מהיר מאוד.