פגם הברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/05/15 08:10 כט באייר התשעה

שאלה

הרב שלום. אני מתמודד עם היצר של העריות כבר כמה שנים ואני מרגיש צבוע כיוון שמצד אחד אני בישיבה קטנה אבל אני נופל כמעט כל יום ואני מתבייש לפנות לרב שלי.

1 אם אפשר עצות אני מאוד אשמח.

2 איך אפשר להתחזק בתפילה לאחר נפילה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה לא צריך להרגיש צבוע.
אם אדם חלש ביצר מסוים ונופל בו, זה לא פוסל אותו בכלל.
התפילה שלך היא תפילה שלמה, והלימוד שלך הוא לימוד שלם. כל מצווה שאתה מקיים היא זכה וצלולה, בהירה ואהובה אצל ד'.
אתה צריך לציין לעצמך שיש לך תקלה שעליך לתקן, אבל אל תהפוך את התקלה הזאת למרכז החיים שלך. יש לך לב טוב ורצון טוב. בפנימיותך, בנשמתך אתה טוב וצדיק. דווקא ההתמרמרות שלך על מצבך מעידה כמה אתה טהור בתוכך.
תכיר את כל הדברים הטובים שבך, תשתכנע שלמרות החטא, הקב"ה וודאי אוהב אותך מאוד (מפני שהוא יודע מה גודל המאמץ שאתה משקיע כדי להילחם ביצר).
מכאן תשאב כוחות לעשות את השינוי האמתי - העמוק שלך, לחזור בתשובה.
תשובה אמתית היא כזאת שמחוללת שינוי באדם. לא החלטה של רגע שלמחרת לא עומדים בה, אלא תהליך ארוך שנמשך חודשים ואפילו שנים – אבל בסוף יוצאים אחרים. תשובה היא שינוי, בכך היא נבחנת. תשובה אמתית – כאשר בסוף נעשה שינוי אמתי, האדם באמת אחר ממה שהיה קודם.
תשובה על קושי כזה לא נעשית במהפכה: אל תחליט שממחר אתה מפסיק – אין לך הכוח הנפשי לכך.
תחליט שאתה מצמצם. אם יבוא לך יצר תאמר לעצמך "לא היום – מחר", תחליט תחילה שאתה עושה הפסקה קצת יותר ארוכה בין פעם לפעם.
אחרי חודש – תתקדם ותאריך את ההפסקה בעוד יום. כך תכנס לתהליך ארוך (הוא יכול להמשך הרבה חודשים) העקר שתראה התקדמות.
גם אם תהיה פעם אחת נפילה – אל תתייאש. תראה בזו מעידה חד פעמים ותמשיך באמון שלך בעצמך ובכוח שלך להתקדם.

בהצלחה!