רווק לעומת נשוי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/05/15 17:55 כח באייר התשעה

שאלה

בס"ד

שלום לרב

רציתי לדעת האם אדם נשוי לעומת רווק זוכה יותר לקרבת אלוקים ?

האם רווק לא יכל להשיג צלם אלוקים גם בלי שהיא נשוי ?

המשוג " פלגא דגופה" לא כל מצלצל לי באוזן מאחר כי אני מכיר זוגות נשואים ואין להם שום צלם אלוקים על פניהם.

לעומת זאת מכיר רווקים שלא נשואים והם "מוארים".

לגבי שמירת הברית האם יש עדות שאדם נשוי פוגם פחות מרווק?

לפי הבנתי רווק מקבל שכר הרבה על עצם היותו שרוי" ללא אישה"

כי הוא בגדר חיי כאנוס... אני לא מכיר מישהו שטוב לו להיות לבד!

מצד שני הזוהר הקדוש תיקוני הזוהר כותבים שאדם נשוי יכל לאבד שני העולמות מֵאִתְּתָא דְלַאו מִינֵיהּ, דְּאִיהִי כְּנֶגְדּוֹ, וּבְגִין דָּא זָכָה עִזֶר, בַּת זוּגֵיהּ דְּאִיהִי עִזֶר לֵיהּ בְּאוֹרַיְיתָא בְּפִקּוּדָא בִּדְחִילוּ וּבִרְחִימוּ, עִזֶר לוֹ בְּעָלְמָא דֵין, וּבְעָלְמָא דְאָתֵי, וְאִם לַאו, אָחֳרָא דְלַאו אִיהוּ מִינֵיהּ, אִיהִי כְּנֶגְדּוֹ, לְאוֹבָדָא לֵיהּ מִתְּרֵין עָלְמִין, וְכָל דָּא גְרִים לֵיהּ בְּגִין דְּלָא נָטִיר טִפָּה קַדְמָאָה לְבַת זוּגֵיהּ.

אז למה הסתיגמה על הרווקים... הרי רווק יכל להיות צדיק גמור. גם ללא אישה.

האם זה נכון כבוד הרב?

אשמח לתשובה מפורטת על הנושאים שהזכרתי.

תשובה

שלום

התורה והגמרא הן המציאות, ולכן אם הגמ' אומרת שאדם רווק הוא פלגא גופא, אזי זו האמת.
אם דברי חז"ל אינם מצלצלים נכון באוזניך, תתקן את האוזן הפנימית, את היחס העניו לרבותינו. דבריהם הם אמת, ואם יש בעיה עם האמת צריך להתאמץ יותר להבין אותה.

אינני יודע מה זה מואר. יש אדם ירא שמים, שמח. אדם שאינו נשוי, מתקשה בקיום מצוות מסויימות, וחלקן הוא אינו יכול לקיים כלל. הוא מתקשה גם לשמוח בשלימות, שכן אינו ממלא את תפקידו באופן מלא בעולמו של הקב"ה.

אדם ללא פת בסלו, ודאי חוטא יותר שכן היצר מקשקש בפניו כזוג.

רווק אינו מקבל שכר על היותו רווק, והקב"ה מצפה ממנו להתחתן וליישב את עולמו.

דברי הזהר נאמרו על נשוי. וק"ו רווק- שאפילו במצבו המתוקן, אין לו עזר.

אם אדם רווק, עליו להיות ירא שמים, להשתדל בשמחה, ולשאוף כל העת להשלים את אשיותו המחולקת ע"י נישואין.

כל טוב