גר-כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/05/15 20:53 כד באייר התשעה

שאלה

יש דבר שלא ברור לי, הלכה שסותרת את עצמה ... לפי ההלכה כיבוד הורים זה מעל הכל, אבל איך גר יכול לקיים מצווה כזאת אם אומרים שכאשר הוא מתגייר הוא צריך להתנתק ממשפחתו? אני מתחתנת בעזרת ה עם גר, עבר גיור אחרי המון קשיים, עם המון רצון להכנס לעם היהודי, האמא גויה והאבא יהודי.. משפחה מקסימה, התחברנו מאוד ואני לא רוצה שחלילה ילדיי לא יכירו אותם, אנחנו שומרים מצוות ושבת ומאמינים מאוד, אבל קשה לנו עם העובדה שצריך להתנתק, ההורים שלו מאוד יפגעו אם זה יקרה וזה סותר את המצווה הזאת כיבוד הורים! גם כן כשנתחתן יקדשו אותו כבן אברהם, למה לא יגידו את שמו של האב? האבא יהודי... מזה אומר? שכשחלילה ילך לעולמו הגר לא יוכל לומר עליו קדיש? אנחנו שומרים מצוות ושבת אבל לא מתכוונים להתנתק מהמשפחה שלו, מבחינתי נבקר שם וניקח את הילדים שיהיו בעזרת ה אל הסבא והסבתא ונעשה שם שבתות.. כמובן שיהיו לנו כלים משלנו ונבשל בעצמנו כשר! עד כמה זה חמור ?? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין שום חובה או הדרכה הלכתית להתנתק מהורים ביולוגיים. אמנם גר שנתגייר כקטן שנולד דמי, אבל זה לעניין החיים הרוחניים החדשים שלו, אבל החיים הטבעים הממשיים ממשיכים, להלכה אנו פוסקים גר שנתגייר והיו לו ילדים בגיותו קיים מצוות פריה ורביה (גם בני נח מצווים על כך). למרות שהוא מתגייר הילדים הם שלו וקיים את המצוה. על כן אין צורך להתנתק, אינני יודע מהיכן הגיע זאת לכם. אמנם יש להקפיד שהכל יהיה כהלכה (כפי שכתוב במכתב) אבל אדרבא כשתשמרו קשר עם ההורים יגידו הכל ראו כמה נאים מעשה הזוג הזה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ