חופה וקידושין כהלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/05/15 20:38 כד באייר התשעה

שאלה

לכבוד הרב שלום,

ההורים של אשתי עלו מברית המועצות לשעבר בשנת 1990. כידוע, במדינה זו היה אסור אז לפי חוק לבצע חתונה יהודית כהלכה שכללה חופה וקידושין. שניהם הגיעו ממשפחות יהודיות ולמרות רצונם להתחתן כהלכה, לא היה אפשר. הם התחתנו כמו שהיה נהוג בבריה"מ בחתונה אזרחית רגילה.

כיום, לאחר שנים כה רבות, לאחר שהולידו וגידלו 2 בנות ו-4 נכדים בלי עין הרע, הם מרגישים צורך עז לבצע נישואין כהלכה.

ברצוני לשאול כיצד ניתן לעשות את זה? מהו התהליך? מה דרוש מהם? האם לקנות טבעת חדשה? וכו'

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לגשת לרבנות המקומית, אני מאמין שיקבלו אותם בסבר פנים יפות, אפשר גם לפנות לארגון צוהר שיעזור בכך. ועושים חתונה נחמדה (כל אחד כרצונו, יש מרחיבים ויש מצמצמים). בודאי שיצטרכו טבעת וכן כתובה. הכל פתיר ובאוירה טובה.

שבת שלום
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ