תאריך לועזי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/05/15 01:29 כד באייר התשעה

שאלה

האם בכך שאני סופרים בלוח השנה את התאריך הלועזי אין בכך משום נתינת יד לנצרות? ידוע שספירה זו מבוססת על שנת לידתו של אותו האיש ימ"ש וזכרו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

בודאי שצריך למנות לפי התאריך העברי. אבל אם את עוסקת בבנקים ומקומות עסקיים אפשר להשתמש בלועזי מכיוון שהיום זה לא שייך לעבודה זרה אלא אלו שיטות מספר. אבל בודאי לכתחילה יש להקפיד בכך ולמנות בלוח העברי, "כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני כל העמים"

שבת שלום
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ