שטח ההפקר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/05/15 11:46 יח באייר התשעה

שאלה

בע"ה

לכבוד הרב

האם יש "שטח הפקר" ביהדות, זמן או מעשים, שהם לא מצווה אבל גם לא עברה? או שהכל הוא או או, או מצוה או עברה?

תודה!

תשובה

שלום

נחלקו בזה הראב"ד ורבינו בחיי, ועייני תחילת עין איה ברכות מה שבאר הרב זצ"ל בזה.
נראה שמחלוקתם אינה בעיקרה בפועל אלא בהגדרה, דהיינו שגם הראב"ד מודה שיש לחלק את דבר הרשות לשניים, חלק המומלץ הקרוב למצווה, ודבר רשות לא מומלץ הקרוב לעבירה. ורבינו בחיי קורא לאזור זה בשם מצווה ועבירה ממש.
על כל פנים, דבר הרשות אינו שטח הפקר אלא מקום לקדש עצמך במותר לך.

כל טוב