ריקוד זומבה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/05/15 11:55 יז באייר התשעה

שאלה

שלום רב,

הייתי שמחה לשאול את הרב האם מותר לרקוד זומבה (ריקוד אירובי שמטרתו שריפת קלוריות, כאשר ברקע יש מוזיקה) בימי בין המצרים, שלושת השבועות?

תודה רבה!

תשובה

שלום

בימי העומר או בימי בין המיצרים, אסור לנהוג כפי שתארת.

גם בימות החול הדבר אסור לפעמים, במקרים ומקומות בהם יש מנגינות פרועות המעוררות יצרים שהתורה מבקשת לעדן ולא להוציא באופן שאינו מבוקר. אם המנגינה מתאימה לרוח התורה- דמות של ענווה וצניעות, מותר.
כל מקרה לגופו,המשתתפת צריכה לבחון האם המנגינה גורמת לירא"ש בעולמה או פוגמת בה. אין לזה היתר גורף.

כל טוב