דיבור באמצע שמונה עשרה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/05/15 10:22 יז באייר התשעה

שאלה

אם התפללתי תפילת שמונה ואחותי ראתה שאני מתפללת ובכל זאת הפריעה לי כי היא מיהרה והוציאה אותי מהריכוז אז הפסקתי להתפלל והתעצבנתי עליה והיא גרמה לי גם לדבר ואחר כמה זמן התפפלתי עוד פעם את תפילת שמונה עשרה.....זה בסדר?מה עושים?מה הדין?

תשובה

שלום

אם הדיבור היה ארוך כך שיכלת להתפלל שוב בזמן זה, אזי יש להתפלל שוב.
אם הדיבור היה קצר, אלא שלא התכוונת, אזי לכתחילה היה עלייך לחזור לברכה שבה חדלת מלהתכוון ולהמשיך משם בכוונה.
לאחר מעשה, אם ודאי לך שבתפילה השניה תתכווני, אזי יש להתפלל שוב.
אם לא ודאי לך שתתכווני בה, אין להתפלל שוב.

כל טוב