סנדק בהריון לא מתוכנן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/05/15 19:39 טז באייר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בת 17,.לא דתייה, אני ובן זוגי נכנסנו להריון לא מתוכנן ובעצת הרב החלטנו לשמור את ההריון.

התינוק הוא בן זכר ובעוד כמה חודשים אני אמורה ללדת בעזרת ה, והתחילו דיונים בבית על שאלת מי יהיה הסנדק. אני אגיד את האמת שאינני בקיאה בנושא הברית וההלכה ולכן בן זוגי ביקש ממני שהסנדק יהיה אביו. הסכמתי כיוון שאבי הוא לא יהודי. כשדיברתי על כך עם אמא שלי היא נורא הצטערה לשמוע כי רצתה שאביה (סבי) יהיה הסנדק, ולאחר חשיבה רבה החלטתי שאני באמת רוצה לתת לו את הכבוד מכמה סיבות, הוא מאוד תמך בנו לעומת אביו של בן זוגי, תמיד התנהג לבן זוגי בכבוד וחלק מהמשפחה מה שאביו של בן זוגי לא עשה. אני יודעת שבדרך כלל לא נותנים לסב אך סבי הוא אדם מבוגר שלא נותר לו הרבה זמן ומעולם לא זכה לעשות מצווה זאת ואני יודעת שמאוד רצה .

אני החלטתי שנעשה פשרה כשקראתי שאפשר לחלק את הסנדקאות בין שניים. האם זה נכון? לדוגמא שאחד יביא את התינוק לסנדק השני ויעשה את הברכות ואילו הסנדק השני יחזיק את התינוק בזמן הברית? האם יש עוד מצווה חשובה שסבי יוכל לקיימה?

תודה רבה ויום טוב!:)

תשובה

שלום

יהי רצון שתהיה לידה בריאה.
אפשר לחלק כמה כיבודים במהלך הברית. תוכלי לתת לאחד מהם לשבת בזמן הברית ולאחוז את התינוק, ולשני להיות זה שמברך את הברכות וקורא את השם על כוס יין.
ההחלטה היא שלכם. עשו את התהליך כולו בכמה שיותר אמונה, אהבת הבורא שמיטיב עמכם, ובכבוד להוריכם.

אם עדיין אינכם נשואים, זה הזמן לעשות זאת ולהקים בית מתוקן בישראל (זאת בהנחה שאמך יהודיה).

בהצלחה