דחיית טבילה במקווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/05/15 15:04 טז באייר התשעה

שאלה

שלום,

אני אמורה לטבול במקווה ביום שיש בו אירוע משפחתי...

השאלה אם ניתן לדחות את הטבילה ביום במידה וזה מוסכם על בעלי...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם הדבר לחלוטין מוסכם על בעלך, ואין ברירה אחרת נראה לי שאפשר לדחות.
עייני בקישור
http://www.toraland.org.il/מאמרים/טכנולוגיה-ורפואה/רפואה-והלכה/מצבים-מיוחדים-בטבילה-חלק-א.aspx#.VUl6mSFVhBc

אני לא ממליץ על כך מפני שאפשר שההסכמה של בעלך אינה בלב שלם - קשה לדעת מה בלבו!

כמו כן צריך לבדוק האם את חייבת להיות בכל משך האירוע? אולי אפשר להקדים לצאת מהאירוע או לאחר לבוא?

עניין הטבילה נוגע במקומות מאוד רגישים ולא נכון לערער - זה עלול 'לפתוח חשבון' שיחולל נזקים בטווח הרחוק.