שמירה על קשר בשירות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/05/15 12:20 טז באייר התשעה

שאלה

שלום וברכה:)

אני לומדת בכיתה י"ב באולפנה (בלי פנימייה), יש לנו שכבה מיוחדת ומגובשת ואנחנו בקשר מטורף ! אחרי כל השנים המשותפות ביחד, ואחרי התקופה של ההכתרה שחיברה אותנו במיוחד, אנחנו נכנסות בתקופה הזו לתקופת בגרויות ומבחנים, ופחות באים לאולפנה בגלל המבחנים והחופשים.. קשה לנו בטירוף עם העובדה שנצטרך להיפרד,

שנה הבאה בע"ה כל אחת תיכנס לדרך חדשה, וברור שיהיה קשה לשמור על קשר :(

מה עושים בשביל לשמור על קשר בשנה הבאה? (וגם בתקופה הנוכחית- איך מחזקים את הקשר כשבקושי נפגשים)

תודה..

תשובה

לק"י

שלום לך!
סליחה שהתעכבנו מעט עם התשובה ואת מקבלת אותה כשאת כבר בתוך התקופה הזו של הבגרויות.
אני באמת יכול להבין את הרצון העז לשמור על הקשר אחרי התקופה המדהימה והמגבשת שלכן, במיוחד לאור מה שעברתן בשנה האחרונה.
ברור שבשביל לשמור על קשר לא די רק בהצעות אלא צריך מאמץ מכל מי שרוצה לשמור על קשר.
יש כמה דרכים לשמור על קשר, אם זה בהודעות או הקלטות של וואטסאפ, אבל זה נראה לי ברור שזה לא נקרא להיות בקשר.
קשר הוא משהו טיפה יותר חי מזה (למרות שזה יכול לעזור בקשר עצמו).

[אז מה עושים כדי להיפגש בשנה הבאה?]
יש כמה עצות נקודתיות שאפשר לתת ככלי
1. לקבוצה - קובעים מראש זמנים קבועים בהם נפגשים (זה יכול להיות בחופשות שידועות מראש) ולהפוך את זה למנהג ביניכן.
2. .לקבוצה – שבת מחזור.
3. לפרט – להתקשר לחלק מהבנות ולדבר איתן, גם אם זו לא השיחה הכי עמוקה וארוכה.
4. לפרט – תקבעי להיפגש עם הבנות, ולא רק החברות הטובות שלך. ככה, יש קבוצה שנפגשת ושומרת על קשר.
עם כל העצות, צריך לקחת בחשבון שלא תמיד כולן יוכלו להגיע, וזה בסדר.
צריך להמשיך לנסות ובסוף באמת יהיה גרעין שנפש ושומר על קשר ועוד שמגיעים ושומרים גם כן על קשר, גם אם לא כחלק מהגרעין הקשה של המחזור.

[ומה עם עכשיו?]
מן הסתם עדין יש לחץ של בגרויות ונמצאים במרוץ הלימודים המטורף, אך ברור שיש גם זמן שצריך להתאוורר. אפשר לקבוע שיוצאים ועושים משהו.
ברוח הדברים האלה אפשר באמת לקבוע כמה ערבים כייפים כדי להשתחרר טיפה מכל הנושא הזה של הלחץ שמלווה את התקופה הזו.
אפשר גם לעשות ערב לימוד כיתתי כזה (ושביל זה צריך אמון וזרימה) שבו כל אחת מסכמת חלק מהחומר ומעבירה את החומר הלימודי בצורה קצרה לכולן.
ככה, כל אחת לומדת אך גם מועשרת מחברותיה.
כל זה בהנחה שנפגשים, ואם לא נפגשים?
השיחות הטלפוניות שוות משהו (וואטסאפ אולי פחות, תלוי את מי שואלים) ובאמת משמרות משהו, אך זה כשיש בסיס ויש כבר משהו, אך יחד עם זאת החכמה בעיני היא ליצור את המפגשף גם אם הוא קצר ולא עם כולן.

ברור שהבאנו כמה עצות / כלים נקודתיים שעוד אפשר להרחיב עליהן והלביא עוד, אך כמו שאמרנו בהתחלה – הכל תלוי בצדדים השונים ומי רוצה לשמור על קשר ולהיות חלק מהמחזור שנשאר קרוב זו לזו.
מקווה שהדברים עזרו.
אם תרצי עוד עצות או יש עוד שאלות בנושא הזה או בנושאים אחרים תרגישי חופשית לפנות אלינו.
הרבה הצלחה וישר כח גדול על הרצון באמת להשאיר את הדיבוק חברות הזה.
עלו והצליחו בבגרויות, בשנה הבאה ובכלל,
נתנאל
netanelweil@gmail.com