המלחמה בסרטן - למה להאבק בגזירת שמים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/05/15 22:08 טו באייר התשעה

שאלה

במדע מנסים לפתח תרופות למחלות רבות כגון מחלת הסרטן.

לקב"ה דרכים רבות לפעול. אם הקב"ה רוצה שמישהו יקבל את הייסורים ואף ימות הוא יעשה את זה גם אם זה לא דרך הסרטן.

אם כך, מה טעם החיפוש אחר פתרונות למחלות וכדו'?

תודה!

תשובה

שלום רב

שאלת שאלה יפה ועמוקה מאד.

הסרטן, כמו כלל המחלות בעצם הם חלק מהרע הקיים בעולם. יש רוע שהוא 'מעשה ידי אדם' בדוגמא של חטאים וכדו' ויש רוע וסבל שטבוע בעולם מתחילת ברייתו.

התורה מדריכה אותנו שעלינו להלחם ברוע ובסבל, גם ברוע המוסרי וגם ברוע שטבוע בעולם. יתירה מזו, המאבק ברוע הוא לא 'תאונה' אלא הוא המטרה שלשמה באנו לעולם. על כן, החיפוש אחר פתרונות אינו נגד רצון ה' אלא הוא הוא רצון ה'.

אם נביא דוגמא לדבר מחז"ל - שאל רומאי אחד את ר' עקיבא - אם הקב"ה רוצה שהעניים יסבלו מדוע אנו נותנים להם צדקה. ענה לו ר' עקיבא - הקב"ה רוצה שיהיו עניים [כדי] שאנחנו נשתפר ונתקדם במידת הצדקה.

באותה מידה יש לומר, שהקב"ה מנהיג את העולם כך שיש בו מחלות, כדי שאנחנו נתאמץ ונמצא להם רפואות, כדי שנתאמץ לגמול איתם חסד וכן הלאה.

מקוה שהצלחתי להבהיר קצת. תגובות תתקבלנה בשמחה במייל שלי

טוביה
tsbias1@gmail.com