המלחמה בסרטן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/05/15 22:08 טו באייר התשעה

שאלה

במדע מנסים לפתח תרופות למחלות רבות כגון מחלת הסרטן.

לקב"ה דרכים רבות לפעול. אם הקב"ה רוצה שמישהו יקבל את הייסורים ואף ימות הוא יעשה את זה גם אם זה לא דרך הסרטן.

אם כך, מה טעם החיפוש אחר פתרונות למחלות וכדו'?

תודה!

תשובה

שלום

שני דברים מקבילים יש בזה-

עצם הנהגת ד' את המוות בעולם, זאת איננו מבקשים לשנות משום שהדבר רק ביד ד' ומפתחות תחיית המתים אינם בידינו לעת עתה, עד שהעולם יתבסם ויתעלה, ובילע ד' המוות לנצח בתורה ומעשים טובים וכפי שהרמב"ן באר על ייתור הרפואה אצל ימי הנבואה.

אולם בדבר השאלה כיצד המוות יופיע בימינו, ובאילו דרכים ואריכות הזמנים, על כך אנו מצווים לפעול לשפר זאת. שנאמר ואהבת לרעך כמוך, ברור לו מיתה יפה.
ועוד, שנאמר ורפוא ירפא ומכאן שניתנה רשות לרופא לרפא, דהיינו שעליו להשתדל בדבר כדרכי הטבע כמצווה של לא תעמוד על דם רעך במבט האנושי שלנו, וד' יעשה הטוב בעיניו.

כל טוב