בת זוג עתידית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/05/15 20:50 טו באייר התשעה

שאלה

שלום.

זה נכון שארבעים יום לפני שתינוק נולד בת קול יוצאת ואומרת מי הוא זיווגו? כי אם כן, מה קורה עם הצד השני כשבן זוגו העתידי מת עוד לפני שהם מכירים אפילו? הוא לא זוכה לזיווג ולהתחתן?

תשובה

שלום וברכה

חז"ל אכן אומרים כי ארבעים יום קודם לידת הוולד יוצאת בת קול ואומרת כך.
ברם, אנו, שלא שומעים את בת הקול, לא באמת יודעים מהי המשמעות של בת קול זו, ומה היחס בין בחירתו החופשית של האדם, חיפושו אחר זיווגו, הכישורים התקשורתיים והאנושיים שיש בו – ובין בת הקול הזו.
בכל מקרה, אנו מאמינים כי גם אם המיועד או המיועדת נפטרו – הדבר אינו אומר שהנותר בחיים לא יתחתן, אם יפעל בדרכים בהן מתקדמים לקראת נישואין.

כל טוב ושמחות רבות