נכשלתי עם אישה נשואה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/05/15 13:45 טו באייר התשעה

שאלה

שלום. אני רווק חילוני וקיימתי יחסים עם אישה נשואה אך פרודה מבעלה (בנוסף גם התברר לי שהיא דתיה). אשמח לדעת כיצד אוכל לעשות תשובה ולכפר על הדבר שאני כולכך מצטער ומתבייש בו?

תודה

תשובה

שלום

אכן נפלת לבור העמוק ביותר אליו יכול האדם להגיע. גלוי עריות הוא עקירת היסוד הערכי והרוחני שלנו כבעלי צלם אלהים. העובדה שאתה מתבייש במעשיך היא תחילתה של חזרה בתשובה, אך אין די בכך.

במה שחטאת, תכפר.

תרבות המדיה המערבית שאתה טבוע בה, היא הגורם המרכזי למעשים כאלה. אתה חי בסביבה הרואה במעשה כזה דבר לגיטימי, גיבורי המדיה מלאים בסיפורים מעין אלה ורואים בזה את מתח החיים וטעמם. גם אם אינך שם, סביבתך שם. האדם הוא יצור סוציאלי, ואתה מושפע מנוף האנשים והנפשות שסביבך.

על כן, עליך בקצב גבוה אך אפשרי לאשיותך, לעזוב את התרבות הנוכחית. לעבור לתרבות של תורה, תרבות של שמירת העיניים ובקשת הקדושה בחיים.
אין אפשרות לחזור בתשובה מחטא של עריות ללא מהפך בכל חייך. חטא כזה אינו נובע מטעות אלא מעמדה.
עמדה משנים על ידי מהפכה בראייתך את המציאות, דהיינו משינוי המקום התרבותי בו אתה מצוי.

כך עשה-
התודה לפני הבורא על החטא. התחרט על כך מתוך הבנה מדוע המעשה הזה אינו טוב. וקבל על עצמך לא לשוב על כך.
במקביל, חפש דרכים לעזוב את סביבתך התרבותית, ולעבור לסביבה של תרבות קדושה וצנועה. מקום חייך, חבריך, מוקדי שעות הפנאי שלך.

לפי רוב שיטות הפסיקה, אינך חייב לגלות לבעלה על הדבר.
כמובן אסור לכם להתחתן.

בהצלחה