סכך מחבור לגלגילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/05/15 08:49 יב באייר התשעה

שאלה

הרב שרלו שלום,

האם ניתן לחבר סכך מחצלת למתקן דמוי תריס. הכוונה שהמחצלת תורכב על גלגל ומסילה בתוך תיבה צמודה לגג הסוכה ועל ידי משיכה תיפרס על הגג? האם ניתן הלכתית להשתמש במתקן כזה חשמלי?

במידה והתשובה חיובית האם זה יחשב לפחות מהודר מהנחה מסורתית של סכך-מחצלת ?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אני מעריך כי בנושא זה, כמו בכל נושאי הפרגולה ודומיה, לא תמצא עמדה אחידה בין הרבנים.
אני מחמיר יותר בעניינים אלה, כעולה מכמה סוגיות, וסובר כי אם הסכך נושא אופי של קבע – הוא אסור. החיבור למסילה וחשמל הוא חיבור שבוודאי נושא אופי של קבע (אף על פי שבמשך השנה הוא מגולגל), ולכן אני סובר שהוא אסור.
אבל בוודאי יש רבנים שיטענו שהדבר מותר.

כל טוב