שבועות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/04/15 00:11 יא באייר התשעה

שאלה

שלום לכב' הרב,

1. איזה נוסח יוצר שבועה ו/או נדר?

2. מה אמור להיות המצב הנפשי בעת ביטוי השפתיים.

ככל שהתשובה מורכבת אודה אם כב' הרב יוכל להפנות אותי למקורות (אם ניתן זמינים) להרחבה בעניין

רוב תודות

תשובה

שלום וברכה

הנושא הזה קשה להגדרה מדויקת, ונידון בהרבה מאוד מקורות, כולל שולחן ערוך.
ישנו נוסח מובהק, אולם יש גם ״ידות״ וגם נוסחים קרובים אחרים, שגם הם מחייבים. העיקרון (שאינו מכסה את כל המצבים) הוא שמדובר בנוסח שממנו עולה כי הנודר התכוון לידור.
המצב הנפשי בוודאי חייב להיות רצון לידור.
כל זה היסוד העיקרי, אולם יש הרבה מעטפות, כגון עשיית מעשה מצווה שלוש פעמים, וכדו׳.

כל טוב