מתן שם לבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/04/15 10:57 י באייר התשעה

שאלה

שלום רב,

לפני חמישה שבועות נולדה לנו בשעה טובה בת. מהלך סביב הלידה היה מעט מורכב עבורי (היולדת) ובעלי אינו שומר מצוות ואינו מגיע לבית הכנסת, על כן שמה שלהתינוקת לא ניתן לה בזמן עליה לתורה. מה ניתן לעשות?

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מזל טוב!

ניתן לפנות לקרוב משפחה שכן מגיע לבית כנסת ולבקש ממנו שיעשה 'מי שברך' לילדה (וליולדת) בזמן העליה לתורה. כך תזכה התינוקת להתברך בשמה בפני עשרה ולצד ספר תורה.
ותזכו לגדלה לתורה ולחופה ולמעשים טובים - אמן!