כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/04/15 15:15 ט באייר התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני שומרת כשרות מלאה כבר כמעט שנתיים.

היום, היה בא לי באמצע הדרך פיתה עם חומוס וצ'יפס. (אני בהריון חודש 5 ברוך השם).

נכנסתי למסעדה בטוחה שהיותה כשרה, לאחר שכבר הזמנתי ראיתי שהיא פתוחה שישי שבת.

אכלתי רק, פיתה עם חומוס וצ'יפס מטוגן.

אם החומוס מקופסה, פיתה זה פיתה, הצ'יפס מטוגן במקום של צ'יפס. לא החמרתי עם עצמי, אבל מסתובבות בי מחשבות שאולי עשיתי משהו לא בסדר.

המקום עצמו של יהודי. זוהי מסעדת בשרים.

תוכל להרגיע אותי. ולעזור לי במידה שטעיתי ולא בכוונה מה אוכל לעשות?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עשית לא בסדר, לגמרי לא בסדר. את צריכה לעשות תשובה: להתחרט על כך ולהחליט ששוב לא תגיעי לכך.

אנחנו לא יכולים להיות משגיחי כשרות של עצמנו בכל ביקור במסעדה.
אוכלים רק אצל מי שמחזיק תעודת כשרות בתוקף. אנחנו לא צריכים ולא יכולים לבדוק יותר מכך. הרב החתום על התעודה מעיד לנו שהמקום כשר.

באותה מידה מי שלא מחזיק תעודת כשרות - גם אם יעיד על עצמו שהוא שומר כשרות, אין כל הצדקה לכך שנאמין לו. גם לא נוכל להציע סברות (כפי את עושה) ולומר לעצמנו "מה כבר יכול להיות לא כשר?", אין סוף לאפשרויות של דברים לא כשרים במקום שאין בו השגחה צמודה.
סיכום: יש תעודה בתוקף, אוכלים; אין תעודה - אין אוכלים.