גזענות כלפי עמים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/04/15 18:43 ח באייר התשעה

שאלה

לא יבוא עמוני ומואבי בקהל ה', למחות את זכר עמלק, הגבעונים כנחשים לנצח.

למה מה שהיה לפני דורות בעמים אחרים תקף לתמיד?

זו לא הכללה גזענית של כל העמונים שהם כפויי טובה, של הגבעונים שהם נחשים והעמלקים שמנסים לשים רגל רק בגלל שלפני הרבה דורות זה קרה?

תשובה

שלום וברכה

אני יודע רק את מה שהתורה אומרת בנושא זה.
התורה אומרת כי יש לנו עוינות גדולה מאוד ללאום העמוני והמאובן וכו׳, בגלל מה שהם עשו.
אני מניח שהטיעון של התורה הוא שהמעשים האלה מאפיינים את האומה ואת יחסה, ועל כן היא מנתקת מגע עם העמים האלה.
ובכך היא מלמדת כי גם ניהול פוליטי של מדיניות נעשה לאור ערכים מוסריים ולא רק לאור אינטרסים.

כל טוב