אבלות על אם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/04/15 20:47 ז באייר התשעה

שאלה

שלום,

לפני כשבוע אימי היקרה נפטרה.

יש לי כמה שאלות לגבי האבלות בשנה הראשונה:

1)האם אסור כלל לצפות בטלויזה או שמותר לצפות רק בחדשות?

2)האם מותר לשמוע שירים עצובים או שכלל אסור לשמוע מוזיקה?

3)האם מותר לקנות דברים חדשים לבית כגון מפה מצעים וכדומה

4)לגבי בגד חדש הבנתי שאפשר לקנות ולתת למישהו אחר ללבוש אותו ?

5)מה לגבי הלבשה תחתונה חדשה?

6)ביתי אמורה לחגוג יום הולדת בעוד פחות מחודש האם מותר להזמין את המשפחה לאכול עוגה?

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

ראשית, המקום ינחמכם.
קשה למצוא הלכות חותכות בנושא זה, שכן מדובר במרכיב מאוד גדול של מנהג, ולא רק בענייני הלכה מובהקים.
אין איסור קטגורי לצפות בטלוויזיה. הדבר תלוי בתכנים. אם אלה תכני בידור וכדו׳ - אסור, ואם אלה תכנים ענייניים כמו חדשות - מותר.
הדבר נכון גם לגבי מוזיקה. גם בתשעה באב אנחנו שרים ״אלי ציון ועריה״. הדבר תלוי שוב בנושא המנגינה, ואם השירים עצובים - מותר.
רצוי לא לקנות דברים חדשים, אלא אם יש צורך גדול.
הלבשה תחתונה מותר. אני לא אוהב את הפטנטים של ״לתת למישהי ללבוש״ כשמדובר בשמלות, אלא שוב אם אלו בגדי יום יום.
לבתך מגיע מסיבת יום הולדת, ומותר לעשות לה מה שמגיע לה.

כל טוב