מי אני שאדבר עם הקב"ה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/04/15 17:23 ז באייר התשעה

שאלה

יש לי 2 שאלות

א. ה' כל כך גדול ועצום אז למה שירצה שיעבדו אותו

ב. אני אפס אפסים כלפי הקב"ה מי אני בכלל שאבוא אליו ואדבר איתו ועוד אבקש הרבה דברים מילא שאני אבוא אל אחד ממשרתיו ואבקש דרכם אבל ישירות אליו?! מי אני?!!

תשובה

אליאור היקר שלום!!!

שאלות מצויינות ונכונות!! (כיוונת כמעט אחת לאחת לשאלות פילוספיים גדולים כאריסטו ואפלטון ושל גדולים יותר כרמב"ם:))

בכדי לענות לתשובה נלך למסע אחורה בזמן ונתחיל בשאלה יסודית יותר- למה נברא העולם?! חסר משהו לקב"ה שהוא צריך עולם?!
עונה על כך רמח"ל כי מחוק הטוב להיטיב! הקב"ה רוצה כביכול להשפיע טוב ולכן ברא עולם שיהיה ניתן להשפיע טוב.
להבדיל כאשר אתה רוצה לעשות טוב לאחר- אתה לא עושה את זה ממקום של חוסר אלא הפוך לתת בשביל לתת!
כעת נמשיך ללהיות עבד של ה´ הכוונה- להשתעבד למי שאתה באמת, למקום שבו לך יהיה הכי טוב, הכי אמיתי הכי כן. הכי מחובר להיותך-לשם כך המצוות, לשם כך התורה-שאמורה להורות לאדם, להראות לאדם את הדרך.
לכן לשאלתך מדוע שה´ ירצה שיעבדו אותו-הוא רוצה להיטיב-וזו הטבה גדולה. קרבת ה´.
וזה מוביל אותנו לשאלתך השנייה- אכן הקב"ה גדול ועצום ואדיר וגדול אבל כבר נאמר- "במקום שתמצא גברותו שם תראה ענוותנותו" הקב"ה מתגלה בסנה, מתגלה אלינו בהר סיני ומתגלה אלינו בכל הדברים הקטנים בחיים.
הקב"ה, באהבתו את הברייה מעוניין בקשר ישיר עם האדם(נזר הבריאה) מעוניין בכל אחד ואחד- ועוד יותר נאמר- אינך אפס אפסים- אתה נדיר, אתה מיוחד, בלעדייך העולם לא יכל להתקיים כי נבחרת לבוא לעולם- להעצים אותו באישיותך, בהיותך. הקב"ה לא מעוניין שתעשה את זה דרך מלאכים וכוחות כעובדי עבודה זרה- הוא מעוניין בקשר איתך!
לכן הייתה הנבואה, לכן היה מעמד הר סיני- הקב"ה מראה לעולם כי הוא מעוניין בו.

לכן אתה יכול לפנות לה´ בכל לבב בשמחה גדולה על מי שאתה ומה שאתה ומה שעוד תהיה-זה בוודאי עצום!
אשריך.
חנן.
hananb1081@gmail.com