הגדרת "אדם דתי"

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/04/15 21:02 ד באייר התשעה

שאלה

מה ואיך נקרא אדם "אדם דתי" ?

יש הגדרה מסויימת ?

חברה שלי, שלומדת איתי באולפנה, אומרת שהיא חושבת שהיא לא נקראית דתייה, אבל היא שומרת שבת וכשרות, ולבוש לא כל כך, כאילו היא הולכת עם מכנסיים ואולי גם גופייות לא יודעת. (אני גם הולכת לפעמים עם מכנסיים ואני מגדירה אותי דתייה לגמרי) ומעניין אותי לדעת על פי מה נחשבת ההגדרה. על פי המעשים או על פי איך שהאדם מגדיר את עצמו ?

גיל...

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא ניתן להגדיר ולשפוט עמדות ומעשים של אנשים אחרים ולא להגדיר אותם.

את יכולה לומר לחברה שאין סיבה שהיא תחשוב עצמה לא דתיה בגלל המעשים שלה.
היא צריכה קודם להחליט לפי הלב מה היא מרגישה כלפי ד', כלפי התורה וכלפי עם ישראל.
העמדה הדתית לא תלויה במעשים אלא בהחלטה רוחנית פנימית.

איננו יכולים בשום דרך לקבוע על אחרים שהם דתיים, רק מה שהם קובעים על עצמם שהם דתיים או אינם דתיים.

אפילו שמירת מצוות בהקפדה אינה מוכיחה שאדם הוא דתי: אני מכיר שומר מצוות שמאוד מקפיד על ההלכה אבל עושה זאת כמסורת ישראל ולא מתוך אמונה שד' באמת נתן מצוות וזו הדרך לעבוד אותו...