שאלה לגבי נושאים חברתיים (חי חברה, זוגיות)

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/04/15 15:54 ד באייר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בן 21 ואני חוזר בתשובה

למדתי להניח תפילין, להתפלל, לשמור שבת ואני כמעט חזרתי בתשובה אבל איבדתי את האמונה שלי בדת לאחרונה.

בעבר הייתי אתאיסט גמור, לא הייתי שומר כשרות והייתי רחוק מאוד מהדת.

השאלה שלי היא מדוע למרות שהתקרבתי לדת ועשיתי השתדלות להיות בן אדם יותר טוב שום דבר לא משתפר בחיים שלי (לצערי התוצאה ההפוכה קורת)

אני הייתי אצל הרב קנייבסקי לפני חודש, בעקבות הצעתו שיניתי את השם שלי למאיר (מ-מאור).

ואני באמת ממש משתדל ויש לי רצון טוב אבל לצערי כלום לא מצליח לי בחיים ואני לא יודע למה =/

ואני משתדל מאוד לא לפגוע באנשים ולעשות מעשים רעים.

אני חושב שהסיכוי שאני אתחתן או אכיר בחורה שואף בדיוק ל0% כי אין לי מזל בחיים... כיצד אוכל לקבל עזרה בנושא זה?

וגם מבחינה חברתית לא הולך לי טוב, הרבה מאוד אנשים מתרחקים ממני, בעבר היו לי יותר חיי חברה והייתי פחות בודד למרות שהייתי מאוד רחוק מהדת.

אני לא יודע מה הסיבה לכך אבל אנשים פשוט מפסיקים לדבר איתי סתם ככה, למרות שהקשר שלי היה איתם בסדר גמור והכל.

*ניסיתי לשנות שם, להתקרב לדת ולשמור ברית אבל כלום לא עוזר.

אני באמת אובד עצות ואני אשמח מאוד אם תעזרו לי או תוכלו להפנות אותי לכתובת הנכונה.

תשובה

שלום וברכה

סליחה על העיכוב בתשובה. לא את כל הדברים החשובים אני מספיק לעשות.
ראשית, ברוך הבא.
אם אני מבין נכון – אתה מבקש לבחון האם החזרה בתשובה היטיבה עמך. כמובן שהשאלה הראשונה שצריך לשאול היא האם החזרה בתשובה היטיבה אותך, כלומר: עשתה אותך טוב יותר. זו השאלה הראשונה והחשובה ביותר. אולם אתה מבקש גם יותר מזה – ואת מבקש לדעת מה יצא לך מכל הסיפור הזה ?
זו שאלה טובה, אבל לצערי אני לא יודע לענות על כך. אני לא יודע באיזו דרך בדיוק הקב"ה גומל טוב למי שנכנס בברית האמונה. אני מאמין שכך אמנם קורה, אולם אין לי מפה מדויקת של ההתרחשות.
אני רק יכול לומר כי כאדם מאמין – יהיה לך הרבה יותר טוב אם לא תניח שאין לך מזל בחיים, ולא תניח שלא תתחתן וכדו', אלא להפך: השערים פתוחים בפניך, הבחירה החופשית שלך יכולה לעשות מעשים טובים, אתה בהחלט יכול להיות מישהו שנשים ירצו להתחתן איתו וכדו'. האמונה שלנו היא שיש בכוחנו לעשות את הדברים האלה, ואנחנו משתדלים לעשות את מה שאנחנו יכולים, ומתפללים לריבונו של עולם שימלא את הדברים שאנחנו עצמנו לא יכולים לעשות.
הכתובת הנכונה היא אתה. תאמין שזה אפשרי, תקשור את הקשרים החברתיים, ודווקא מתוך האמונה יכול להיות שייפתחו בפניך שערים להמראה.

כל טוב והרבה שמחה