באגטים בפריז

חדשות כיפה רבני כושרות 22/04/15 18:17 ג באייר התשעה

שאלה

הופתעתי לקרוא במאמר בגליון של כושרות ליום העצמאות ש

"עד לפני זמן לא רב מקובל היה לומר שהבגטים בפריז (צרפת) כשרים. הכל השתנה כשהתגלה שלפני האפייה מושחים את התבניות בשומן חזיר... "

מה זאת אומרת התגלה - למיטב הידוע לי משיחות עם אנשים שגרו בפריז

האופים בפריז התחייבו לא למרוח את התבניות בשומן חזיר - ומכאן הגיע ההיתר לאכול את הבאגטים הפריז -האם אתה יודע שהמנהג השתנה לאחרונה ואופי פריז התחילו בזמן האחרון למרוח שומן חזיר על התבניות?

תשובה

שלום

קשה לומר על כל העיר פריז שהסיכום איתם הוא שלא מורחים שומן, ומזה שהבנת שיש כאלו שהבטיחו שלא , יש כאלו שכן.
אין במדינה חוק כזה ולכן כל התחייבות של בעל מאפייה יש לקחת בעירבון מוגבל כל עוד אין פיקוח