מעשה בראשית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/04/15 16:18 ב באייר התשעה

שאלה

שלום רב!

רציתי לשאול האם מותר ללמוד מעשה בראשית ממקראות גדולות וכד' או שרק מרב מותר? אם מותר רק מרב זה כל רב או רק רבנים שאני בטוח שסמכו אותם לרבנות וכד'?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מעשה 'בראשית' ומעשה 'מרכבה' שחכמים אסרו ללמוד מכוונים לסודות הבריאה זו תורת הנסתר. מה שמכונה היום 'קבלה'. דברים כגון אלו הכתובים בספר 'הזהר' או אצל תלמידי האר"י הקדוש.
דברים כאלה אפשר ללמוד, אבל צריך מורה שאכן מבין ויודע.
לימוד של 'נגלה' של פרשנים במקראות גדולות וכיו"ב, אברבנאל, דעת מקרא, מלבי"ם... כל אלו פרשני הנגלה ואדרבא - הלימוד בהם טוב וחשוב, אין בו כל איסור וסכנה.