אח שלי רואה תכנים לא ראויים באינטרנט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/04/15 16:02 ב באייר התשעה

שאלה

היי

לאחרונה שמתי לב שאח שלי הקטן בן ה15 ע"פ ההיסטוריה באינטרנט, שהוא נכנס לאתרי פורנו ושאר תכנים לא ראויים.

אני בתור נער בן 18 נמצא בדילמה לספר? לספר רק לו? לספר להורים? איך להתמודד עם זה.

בתור אחד שמתמודד עם הבעיה בכל יום של שמירת העיניים וכו' ששנופל לא פעם ולא פעמיים , האם יש לי זכות להתערב ולעשות משהו בנידון?

לי בעצמי קשה עם עניין הזה..

אני לא רוצה שאח שלי יכנס לתהומות שאני נכנסתי אליהם.

אפשר עזרה? מה לעשות?

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך, על המאמצים שלך לגבי עצמך, ועל האחריות שלך לגבי אחיך.
קשה לענות על השאלה הזו, כי היא מחוברת מאוד למציאות קיימת – למערכת היחסים בינך ובין אחיך, לטיב הקשר שבין ההורים ובין הילד, לאופיו של אחיך ולרצון שלו לגאול את עצמו, וכדו'. מתוך כך כמובן שעולות שאלות רבות לגבי רמת האחריות שיש לך על הנושא הזה וכדו'.
לכן, אני לא יודע לענות לך תשובה טובה, כי אני לא מכיר את משפחתכם ואת האפשרויות העומדות בפניכם.
מה אני מציע לעשות ? אני מציע שאתה עצמך תענה לשאלה הזו.
שאל את עצמך מה לדעתך יכול לשנות את התנהגותו – האם שיחה שלך איתו, האם איום של ידיעת ההורים (אני בספק אם זה מועיל בכלל), האם בקשה מההורים שיהיה בבית אינטרנט מסונן בלי להסביר למה (כמובן אם זה אפשרי, ומתוך תודעה עמוקה שזה יעזור מעט, אבל לא פותרים בעיות אמיתיות בצורה מסגרתית) וכדו'.
בדרך זו, שאתה שואל את עצמך לאן אתה חושב שניתן להוליך את הפיתרון – תפעל. סביר להניח כי פתיחות לב ביניכם תסייע הרבה.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב ובהצלחה גדולה