מצלמות אבטחה לבתי כנסת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/04/15 15:44 ל בניסן התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום .

האם מותר לשים בבית כנסת מצלמות חיצוניות ופנימיות שמצלמות גם בשבת .

המצלמות מצלמות גם מבבפנים וגם מבחוץ שנועדו למקרה של גניבה \ פריצה \ שירפה וכו'.

המצלמות עובדות על בסיס קו אירנטרנט שעובד תמידית 24 שעות אוןליין .

המצלמה מקליטה שיש תזוזה של אנשים , כלומר אם היא לא רואה כלום היא מצלמת אבל לא שומרת .

כל התוכן של המצמה אינו מוקלט ב dvr(מכשיר חשמלי כלשהוא ), אלא עולה ישר ל"ענן " של בזק ונשמר בשרתים , כך שנזק או שריפה לא יכולים להעלים את הצילום .

תשובה

שלום

יש שהתירו מכמה טעמים במקרה כזה. לענ"ד אין לנהוג כן.
הנושא ארוך ומפורט מכמה סוגיות, תשלח אלי מכתב ואענה לך תשובה הלכתית כדבעי כשאתפנה לכך בס"ד.

כל טוב