שימוש בנטלה להתנקות בבית הכסא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/04/15 22:38 כט בניסן התשעה

שאלה

שלום רב.

בבית הכנסת בו אני מתפלל אין נטלה בבית הכסא.

אני מקפיד מאוד לנקות עצמי היטב לאחר התפנות בבית הכסא (לגדולים), ולכן אני נוהג לקחת איתי את הנטלה מהכיור שברחבה שמחוץ לבית הכנסת איתי פנימה לבית הכיסא וממלא אותה במי ובסבון על מנת להשתמש בה ולנקות היטב בסיום ההתפנות.

העניין הוא שמפריע לי שאותה הנטלה משמשת את הכוהנים שנוטלים את ידיהם לפני ברכת הכוהנים, לכן, כאשר אני מחזיר את הנטלה אני דואג לרחוץ אותה במים ובסבון מבפנים ומבחוץ ואף ליטול עליה מים מנטלה אחרת.

האם אני נוהג נכון או שאסור לי כלל לנהוג להשתמש בנטלה כזו?

בברכה

**

תשובה

שלום

אין לנהוג כפי שכתבת, מפאת גזל הציבור שיש לאמוד שדעתו אינה נוחה מכך. ועוד, שעל כגון זה נאמר 'הקריבהו נא לפחתך הירצך או הישא פניך'.
קח איתך מגבונים ובזה יוצאים ידי השיטה שיש להתנקות במים ולא בדבר יבש.

כל טוב