הלכות כלליות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/15 09:00 כח בניסן התשעה

שאלה

לכב' הרב שלום,

ברצוני לשאול כמה שאלות:

1. בנטילת ידיים של בוקר, בגלל שאני נמצא בחדר האמבטיה, אינני מברך ישר אחרי הנטילה אך מצד שני אינני רוצה לצאת מחוץ לאמבטיה עם ידיים רטובות בכדי לא לטפטף מים על הרצפה.

השאלה שלי האם אפשר לנגב ידיים ואח"כ מחוץ לאמבטיה לברך על נטילת ידיים (וכן ישר להמשיך לברכת אשר יצר וברכות השחר)?

2. האם מותר לשטוף נענע בשבת או שיש פה חשש בורר? (בגלל תולעים אולי..)

3. האם מותר למי שישב מתחילת הקדיש לקום במהלך הקדיש (בין אם אחרי החצי הקדיש או לפני)?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. תנגב ידיים עוד בשירותים, בלי ברכה. תיטול שוב ידיים במקום אחר שלא בשירותים. ואז תברך ולבסוף תנגב ידיים.

2. שטיפת ירקות בשבת מותרת
עיין
http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=68179

3. ספרדים יושבים בקדיש ויכולים לעמוד.
אשכנזים עומדים בקדיש ולא יושבים.
ספרדי שהיה עומד בתחילת הקדיש לא ישב.