מוזיקה בעומר דחוף!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/04/15 13:33 כז בניסן התשעה

שאלה

אם אני נמצא עם חברים והם שמים מוזיקה ואני שומר עומר ולא נעים להגיד להם להפסיק מה עושים

תשובה

שלום!

המנהג שלא לשמוע מוזיקה בספירת העומר אינו מוגדר בפוסקים הראשונים, ועיקר עניינו הינו להימנע שמחה מיוחדת בימי אבילות, ולכן פוסקים שונים הגדירו הגדרות שונות ביחס לאיסור:

* יש שאסרו מוזיקה שמחה המביאה לריקוד והתירו שירים שקטים ורגועים.

* יש שאסרו מוזיקת חול והתירו מוזיקה ערכית.

* יש שאסרו מוזיקה מכלי נגינה והתירו מוזיקה ווקאלית.
* יש שאסרו רק מוזיקה חיה והתירו מוזיקה מוקלטת

* יש שהתירו שמיעת מוזיקה הנעשית בהיסח הדעת (כגון תוך כדי נסיעה או עבודה) ואסרו רק כשהולכים במיוחד לשמוע מוזיקה כבילוי חשוב (כמו הופעה).

הטעם העיקרי למנהגי האבילות בספירת העומר הינו כזכר למיתת תלמידי רבי עקיבא בתקופה זו, שנפטרו מכיוון שלא נהגו כבוד זה בזה. לכן התיקון העיקרי הוא התחזקות באהבת הבריות ובאחדות.

מכיוון שלפי דעות רבות אם אין דעתך נוחה בשמיעת המוזיקה אין בכך כל איסור, ויתכן ששמיעת המוזיקה של החברים מותרת, בוודאי שאין להתקוטט ולריב על כך. אם להרגשתך דבריך יכולים להישמע ותוכל לבקש להימנע משמיעת המוזיקה בכדי להשתתף באבילות על תלמידי רבי עקיבא - מה טוב שתעשה כן ותבורך.

כל טוב!

*התשובה ניתנה ע"י חתנו של הרב עוזיאל אליהו שליט"א.