כונן שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/04/15 12:48 כז בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני חייל משוחרר נשוי ואב לתינוקת. לאחר כמעט שנה מהשחרור של עבודות מזדמנות קיבלתי הצעת עבודה שקשורה לניסיון הצבאי שלי בתור סדרן בחברת הסעות גדולה עם משכורת גבוהה. בראיון נמצאתי מתאים לתפקיד אך נאמר לי שמדי מספר שבועות עליי להיות כונן שבת מה שאומר שאני צריך להיות עם טלפון סלולרי ולענות במקרי חירום(תאונות וכדומה). האם זה מותר? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

זו אכן שאלה קשה מאוד.
השאלה היא למה הכוונה לענות במקרי חרום.
אם מדובר בחילוץ ופינוי – בוודאי שמותר.
אך נראה מדבריך כי "מקרי חרום" משמעותם לארגן הסעות תחליפיות וכדו' – וכאן קשה לראות כיצד יהיה מותר לעשות זאת בשבת.

כל טוב