חזרה בתשובה על פסיקה שגויה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/04/15 14:39 כ בניסן התשעה

שאלה

שלום הרב ומועדים לשמחה.

במהלך קניות בסופר לצורך החג פנתה אליי אישה חילוניה ושאלה אותי האם מותר לקנות קמח רגיל עכשיו כדי להשתמש בו במוצ"ש (כנראה בשביל המימונה). אני לתומי לא חשבתי שיש בעיה בקמח עצמו, והסיבה שלא מוכרים קמח בפסח בסופרים זה כדי שאנשים לא יביאו אותו לידי חימוץ, ולכן אמרתי לה שאין בעיה.

אחרי שבררתי את העניין קצת יותר לעומק הבנתי שהקמח שמוכרים בסופרים במהלך השנה הם חמץ משום כל מיני תהליכים שעברו במהלך הטחינה, וכשרציתי להגיד זאת לאישה שפנתה אליי היא כבר חא הייתה בסופר ולא מצאתי אותה גם בסביבה הקרובה.

איני חושש שהיא קנתה קמח רגיל מהסופר שהייתי בו משום שהוא כשר לפסח, אך אני חושש שאולי היא תלך לסופר אחר לקנות ואני מאוד מצר על כך שזה עשוי לקרות בגללי.

כיצד אני יכול לעשות תשובה על זה? תודה מראש על העזרה.

תשובה

שלום

אמנם אין להכין מצה מקמח כזה, אולם מעיקר הדין אינה עוברת על קמח של ימינו בבל יראה ובל ימצא. תעשה תשובה על שענית מבלי לחשוב על מכלול ההבטים מראש, גם אם הפעם לא יצאה מכך תקלה גדולה

כל טוב