צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/04/15 10:47 כ בניסן התשעה

שאלה

שלום לך כבוד הרב!

רציתי לשאול שאלה בנוגע לצניעות...

אני נערה דתייה (משמעו מבחינת צניעות-חולצות לא קצרות מידי אבל לא אחרי המרפק...

וחצאיות אותו הדבר..לא קצרות ולא ארוכות, עד לברך..)

היום למדתי עם אבא שלי על הלכות בילקוט יוסף על הצניעות,

וגיליתי שההלכה מראה על לבוש שהוא יותר צנוע ממה שאני ומשפחתי רגילים..

אבי אומר שלדעתו, הדרך שבה אני הולכת היא צנועה מספיק ושזוהי הדרך בה בחר, אבל אם אבחר להחמיר-לא תהיה לו שום בעיה.

השאלה שלי היא-האם דרך הצניעות שציינתי לא מספקת מבחינה דתית?

תודה רבה וחג פסח כשר ושמח!!

תשובה

שלום וברכה

בהלכות צניעות יש שני גדרים: יש גדר אובייקטיבי של בגדים צנועים, ונראה מדברייך כי את אכן מתנהגת בדרך ראויה מבחינה זו, ואולי כדאי ללכת עם שרוול עד אחרי המרפק, וחצאית בה אין הברכיים נראות גם בישיבה. יש גם צד הקשור לחברה בה גרים, ולנורמות המקובלות בחברה. למשל, בחברה חרדית צריך ללכת עם גרביים, ואילו בחברה אחרת נפסק שאין חובה ללכת עם גרביים.
כמובן שמותר לך להחמיר על עצמך.

כל טוב וחג שמח