חמץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/04/15 01:26 כ בניסן התשעה

שאלה

שלום, חג שמח,

שאלתי לפני כמה ימים לגבי חמץ גמור בפסח וכנראה לא הובנתי נכון.

השאלה היתה:

נשארו לי שלוש שקיות סגורות של פרורי לחם לפני פסח. בד"כ כשנשאר לי חמץ גמור לפני פסח אני תורמת אותו אך השנה לא הספקתי. החמץ נשאר בארון המטבח וכמובן שמכרנו חמץ.

בבית הורי נהגו למכור גם חמץ גמור אך בעלי לא נוהג כך ואכן אני משתדלת לא להשאיר.

מה צריך (ומה רצוי) לעשות עם פירורי הלחם לאחר הפסח?

הבהרה:

החמץ עדיין בבית בארון החמץ שנמכר. לא זרקתי כי זה היה נראה לי בל תשחית לזרוק שקיות סגורות. לא בטוחה שנהגתי נכון. אך השאלה היא מה ראוי לעשות איתו לאחר הפסח? לזרוק או להשתמש? (או אם ישנה אפשרות אחרת...)

תודה.

תשובה

שלום וברכה

הדבר תלוי במינוי השליחות שהתכוונתם לו במכירת חמץ.
אם התכוונתם למכור רק לא חמץ גמור - זהו חמץ שעבר עליו הפסח, והוא אסור.
אם התכוונתם למכור בסופו של דבר את כל מה שצריך - מותר להשתמש.

כל טוב וחג שמח