גרושה לכהן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/04/15 00:12 כ בניסן התשעה

שאלה

האם איסור גרושה לכהן הו מדיני טמאה וטהרה?

זה נשמע לי מוזר... כי בד"כ טמאה קשורה למוות, ואילו דווקא אלמנה היא שחוותה מוות ולא הגרושה והיה אמור להיות שלכהן יהיה אסור להתחתן עם אלמנה קודם כל ואז אולי גם גרושה.

ואם זה מדינים של מום פסיכולוגי- גם כאן לאלמנה יש מום של אבל.

ואם מדובר בכשל בחיי הנישואים- יכול להיות שהאישה לא אשמה אלא הבעל. ואולי דווקא בגלל החובה הזו הוא יצטרך להיפרד מאהובת ליבו ואז באמת יהיה שרוי בצער ובטומאה?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

הבה נזכיר לנו את היסודות.
האיסור הוא כיוון שהקב״ה כתב בתורתו שהדבר אסור.
אנחנו מנסים להבין את יסוד האיסורים בכוח שכלנו, כיוון שהקב״ה לא כתב את טעם האיסור בתורה.
לאור הדברים החכמים שכתבת, ניתן אפוא להסיק כי האיסור אינו קשור לטומאה ומוות, וגם לא לצער או לדברים אחרים הכרוכים בכך.
סביר אפוא יותר להניח כי האיסור הזה קשור דווקא לחייל, והתורה רוצה כי הכהן המחובר לחיים ודבק במקור החיים - יהיה קשור גם בברית חיים עם אישה שאין לה ברית קידושין עם אף אחד אחר מלבדו. בלעדיות זו קיימת כאשר היא אלמנה, שכן אין דבר הקושר את בעלה הקודם אליה, אולם היא לא קיימת כאשר היא גרושה.

כל טוב וחג שמי