הלכות אזכרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/15 21:20 יט בניסן התשעה

שאלה

שלום יש לי מספר שאלות.

מה הדין\ההלכה לגבי הדברים הללו:

1.עליה לקבר לצורך אזכרה שנה חמישית שלא בתאריך הנפטר ולא בראש חודש אלא בתאריך שרירותי

2. האם מותר לקיים סבב אזכרות

כלומר לבקר ב10 קברים אחר אחרי השני שאף אחד מהם לא במועד הפטירה ולא בראש חודש אלא בתאריך שרירותי?

אזכרה, כלומר רק אמירת קדיש ואותיות נשמה ללא ברכות ואמירת דברים בזכרון הנפטר.

3. האם נדרש מניין על מנת לומר את הקדיש ומה דינו של קדיש זה?

4. האם בכלל קיום אזכרה כזאת בגדר מותר, והאם מועילה לעילוי נשמות הנפטרים?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. בדרך כלל עולים בתאריך, אלא אם כן קביעת תאריך אחר תביא ליתר כבוד לנפטר (כי יבואו עוד אנשים וכדו׳).
ב. כאשר משפחה מזדקנת ולא מצליחה לעמוד בעומס - יש העושים זאת בפועל. אין על זה הלכות של ממש, אולם ראוי שלא לעשו כך אם אפשר.
ג. יש צורך במניין לצורך אמירת קדיש.
ד. אנחנו לא ממש יודעים מה מועיל לנשמת הנפטר ומה לא, אלא דנים בחובות שלנו כלפי זיכרון הנפטר.

כל טוב ונחמה