יש לי המון חברות- אבל אני ממש רוצה חבר..

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/04/15 03:11 יט בניסן התשעה

שאלה

שלום!

לפני כ4 חודשים נכנסתי להדרכה בסניף.

לפני כניסתי להדרכה לא קיימתי קשרים עם בנים ובקושי דיברתי עם בנים(אנחנו רק אחיות בבית ואין לי קרובים בארץ). במהלך הזמן התרגלתי אך אני עדיין מרגישה לא בנוח לידם. וגם: בזמן האחרון אני מרגישה שהייתי רוצה קשר ומישהו לדבר איתו על חיי ועל הקשיים שלי... אומנם יש לי חברות מדהימות שאני יכולה לספר להן הכל, אך משהו אצלי לא שלם ויש רצון להיות אהובה על ידי מישהו...

תשובה

שלום לך צדיקה!

יישר כוח שלקחת על עצמך את עול ההדרכה! המון המון בהצלחה בהמשך!

אם הבנתי נכון את חשה שאת רוצה קשר עם בן.

אז ככה..
האדם בהגדרתו הוא אדם חברתי. העונש הכי גדול על האדם הוא ניתוקו מהחברה ומהעולם.
קשר עם אדם כלשהו הוא צורך בסיסי של ממש.
קשר עם בן זוג לחיים זה עוד שלב שהוא גם בסיסי וחשוב.

קשר עם בן יכול להיות בגלל שלוש סיבות:
1. הצורך הפיזי- הצורך הרדוד ביותר, מגע, חיבוק וכו
2. הצורך הנפשי- הצורך להיות נאהב, לאהוב, לשתף בחוויות וכו
3. הצורך השכלי- ההבנה שצריך להקים משפחה, להביא ילדים לעולם וכו

הצורך שלך הוא הצורך הנפשי.

בעצם אנחנו צריכים לשאול- האם קשר עם בן צריך להיות בגלל צורך נפשי ורק בגללו?

אם היית בגיל הבשל גם לצורך השכלי- קרי, הקמת משפחה- ברור שיש ליצור קשר עם בן. מהות חיי הנישואין הוא הדיבור, השיתוף והאהבה.
את אמנם לא ילדה, אך אינך בגיל המתאים לנישואין. את באמצע. זה שלב קשה, משום שהצורך הנפשי זועק אך את בוסרית לחתונה.
בשלב הזה (שהוא קיים אצל בנות רבות ואצל בנים רבים) אנחנו צריכים לנשוך שפתיים ולחכות בסבלנות לשלב בו נצטרך להתחתן.

ומדוע לא לקיים קשר רק על בסיס נפשי?

שלוש הסיבות לקשר עם בן ארוגות זו בזו. שתי וערב. אי אפשר להפריד אותן. אי אפשר ליצור קשר עמוק ואמיתי בפן הנפשי עם בן בלי להיגרר אל צד הפיזי ואל הצד השכלי. חז"ל הגדירו זאת כ"אין אפוטרופוס לעריות".
וחבל על עגמת הנפש שתיגרם בעקבות רצון להתחתן כששניכם בגיל 16...

לכן, עם כל הקושי שבדבר (והקושי הוא עצום!) נסי לחפש חברה טובה שאיתה תשתפי את הכל.
ותחכי עוד קצת.. ממש עוד קצת לשלב בו תשתפי בן בחייך.
מקווה שנתתי כיוון כללי
אשמח לעזור עוד אם צריך
המייל שלי: elronza@gmail.com
פלאפון: 0524521552