הופעה במוצאי שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/04/15 16:04 יח בניסן התשעה

שאלה

1)יש במוצאי השבת הקרובה הופעה שמתחילה ב 20:45 ואילו שבת יוצאת ב 19:44,אני יכול להוציא את השבת,לעשות הבדלה וללכת לאירוע בלי לחלל את השבת ובלי לעשות את ההכנות להופעה,האם מותר לי ללכת להופעה הזו? כי אולי יחללו שבת ואולי יעשו הכנות משבת לחול

2)האם במקרה הזה אפשר לחכות עד ל 'כדי שיעשו'? ואם כן כמה זמן?

2)האם יש בתשובות לשאלה 1 ולשאלה 2 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב יום טוב ומועדים לשמחה

תשובה

שלום וברכה

אין לי כל ספק שיהיה חילול שבת בהכנות להופעה זו. יכול להיות שניתן לסמוך על דעות בהלכה שמתירות את העניין, אולם לא ברור למה לחפש קולות, ולמה ליהנות מחילול שבת.
אליבא דמשנה ברורה יסוד "בכדי שיעשו" הוא בעשייה של גויים, ולא של יהודים.

כל טוב