השלמה בתפילה והשתתפות בריקודים שאין בהם נגיעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/04/15 15:28 יח בניסן התשעה

שאלה

1)עכשיו בחול המועד מתפללים גם שחרית וגם מוסף,אם אני מגיע מאוחר ולא אומר סדר הקורבנות ופסיקי דזמרה מתי אני יכול להשלים אותם והאם אני יכול להשלים רק אחרי מוסף?

2)אם יש ריקודי שורות שבו נשים וגברים רוקדים ביחד אבל לא נוגעים אחד בשני האם מותר לי להשתתף בריקודים? כי כל אחד רוקד עם עצמו ואין מגע

3)האם יש בתשובות לשאלה 1 ולשאלה 2 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב מועדים לשמחה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

א. יש דעות שונות ביחס לצורך בכלל להשלים פסוקי דזמרה אם לא מספיקים לומר קודם תפילת עמידה. לנוהגים להשלים - אפשר להשלים אחרי מוסף. אבל למה לאחר לתפילה ?
ב. אין לרקוד כל סוג של ריקודים ביחד, גם אם לא נוגעים.

כל טוב