כשרות בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/04/15 00:25 יח בניסן התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

יש לנו מחבת לפסח עליה אנחנו מכינים חביתות.

אתמול היינו בצפון עם חברים והם הוציאו כיריים חשמליים שלא נוקו ולא הוכשרו לפסח ועליהם שמנו את המחבת והכנו חביתות.

אחד מהחברים הוסיף מעט מלח (שלא כתוב עליו שהוא כשר לפסח..) למחבת תוך כדי הכנת החביתה.

בעקבות השימוש בכיריים החשמליים ובמלח שלא כתוב עליו שהוא כשל"פ, מה דינה של המחבת?

מותר להמשיך להשתמש בה? יש צורך להכשיר אותה שוב? במידה ויש צורך להכשיר, איך מכשירים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך להכשיר את המחבת לפסח, אחרי המתנה של 24 שעות.
יש חילוקי דינים אם צריך לשם כך הגעלה או ליבון. הדבר קשור לפסיקות שונות, לסוג המחבת ודרך השימוש בו.

עיין בקישור להלן סעיפים ד - ב
http://www.yeshiva.org.il/midrash/244