חמץ שעבר עליו הפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/15 22:49 יז בניסן התשעה

שאלה

שלום לרב,

עשיתי מכירת חמץ בבית.

בתוך הפסח שמתי לב שלא הכנסתי חמץ מהבוידעם (מקום גבוה לא בהשיג יד שמשמש לשמירת אוכל) לארון החמץ

האם מכירת החמץ תופסת גם לגבי החמץ שנמצא בבוידעם, ולא הוכנס לארונות יעודיים?

האם לאחר הפסח אוכל להשתמש בחמץ הזה? או שאני צריך לשרוף אותו בתוך הפסח?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מי שמכר חמצו ופירט היכן ממוקם חמצו, ולאחר פסח מצא חמץ (כגון בקבוק וויסקי) שלא ידע על מיקומו - בדיעבד עלתה המכירה והחמץ מותר.

עיין
http://www.hidabroot.org/he/article/2085

להבא - תמכור גם את הבוידעם!