קידושין באמצעות שעון לא קנוי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/15 23:13 טז בניסן התשעה

שאלה

בחתונתי, החתן שכח בבית את טבעת הנישואין שקנה.

הרב אמר שיקדש אותי במקום בטבעת, באמצעות שעון היד של החתן, מיהרתי להסב את תשומת לב הרב שהשעון הזה נקנה על ידי, מכספי הפרטי שלי כאחת המתנות שנתתי לחתן לאירוסינו.

שאלתי היא, האם הקידושין תופסים על אף שנעשו באמצעות שעון יד שלא נקנה מכספו האישי של החתן אלא מכספי שלי כמתנה עבורו (על השעון חרוטים אף המילים: "באהבה שמי הפרטי")?

לצערי הנישואין עלו על שרטון.האם אנו צריכים לעבור תהליך של גירושין?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

"בני זוג הנשואים בנישואים אזרחיים, הבאים לסיים את חיי הנישואים שלהם, הנוהג בבתי הדין להצריך גט לחומרא, מחשש שמא כיוונו בנישואיהם להיות כנשואים על פי ההלכה"*.
אתם שהתחתנתם על פי ההלכה, וודאי כיוונתם להיות נשואים על פי ההלכה. לכן עליכם לגשת לבית דין רבני ולהסדיר את הגירושים.

*ציטוט מתוך פסק דין של בי"ד רבני
עייני
http://www.daat.ac.il/daat/psk/psk.asp?id=360